JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.06.2016 14:48:10 - Filip David (Praha)

rozsudky

Chovanec podepsal reorganizaci. Máme se bát, že teď bude policie více zkorumpovaná než dosud, nebo vlastně o nic nejde?
Myslíte, že jakékoliv odvolání SZ na rozsudku Nečasové něco změní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.06.2016 9:15:26 - JUDr. Miroslav Antl
 Já jsem od počátku kritizoval policejního prezidenta a ministra vnitra za to, že reorganizace byla připravovaná narychlo, utajeně – a zejména bez jakékoliv konzultace se státními zástupci. To však ministr vnitra napravil tím, že po jednání Bezpečnostní rady státu akceptoval všech devět zásadních odborných připomínek nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Co nová reorganizace konkrétně přinese, ukáže až praxe - a já to fakt v tuto chvíli nejsem schopen ani odhadnout. Ale měli by to být opět státní zástupci, konající přímý dozor nad vyšetřováním těch nejzávažnějších majetkových zločinů, finanční kriminality a korupce, kteří by měli vyhodnotit kvalitu přípravného řízení, „policejního servisu“ a tedy i přístup a postup policejních orgánů při prověřování a vyšetřování.

A pokud jde o kauzu Nečasová a spol., věřím, že budou olomoučtí státní zástupci opět úspěšní, když odvolací soud již jednou měl na hodnocení důkazů opačný názor než soud nalézací. Takže myslím, že se věc znovu vrátí soudu I. stupně – a možná už i jinému trestnímu senátu Obvodního soudu pro Prahu 1. Pokud bude odvolání SZ zamítnuto, bude to nejen ostuda pro VSZ Olomouc, ale pro celé SZ.