Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.04.2012 18:25:16 - Loyza De Conteyner

Hra či ztráta soudnosti

Nyní drobný postřeh k VV a křídlu Peak.Nevím zda s tím budete souhlasit ale máte možnost vidět ve sněmovně,slyšet atd.Já jako občan ne.Přesto ten postřeh:Vše okolo odtržení Peak připojení k Nečasovi,podpora Peak od lidí kteří neodešli od VV,nevznik klubu,tlačení Peak na lovení poslanců od Nečase atd má pevně v režiji Bárta.Tímto tahem dostal Nečase tam kde jej chtěl mít už u vstupu do sněmovny.Tehdy ale netušil že "kosové" jsou mocnější než ON.Trpělivá dvouletá hra na souhlas,nesouhlas VV s Koalicí atd přisesla požadované výsledky.Tím bylo oslabení Nečase,vlády a soudržnosti Koalice.Bárta dotlačil Nečase díky jeho touze po moci přesně tam kde jej chtěl mít. Nyní se budou u každého zákona aby prošel odkloňovat miliony pro lidi z VV.Vláda totiž nemůže padnout protože Nečas i Kalousek hrají o církevní restituce,a nejen o ně.Jde o zdrav.dopravu atd proto přišla chytrá Bártova podpora ,podpora přesně stanoveného počtu lidí z VV ale i těch naoko v křídle Peak.Megatunel "restituce" si chystal Kalousek zřejmě sám pro sebe jenže přišel na to že se bude muset s ODS dělit ale nechtěl tam Bártu aby zbylo víc jen na dva vlčáky,nyní už musí třeba Kalousek tušit že bude muset velmi tvrdě platit výpalné.ODS respektive Nečas vůbec nic netuší.Bárta jim vypálil rybník a sami si to dokonce schválili. A jako "majstrštyk" Bárty pokládám podporu vlády od Chaloupky a Petráně.Tedy lidí které vyšetřuje policie.lepší inidicie o hře Bárty už Nečas nemohl dostat,zjevně nic nepochopil.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.04.2012 8:15:13 - Ing. Jiří Dolejš

Nejmenší koaliční partneři a tzv. středové strany vždy stupnovaly své požadavky, protože věděly, že bez nich to nejde a že velcí je musí nějak brát, protože bez nich by nevládli.  Mají li stálejší programový profil a zakotvenost mezi voliči, tolik to nekřičí. Politické spektrum v ČR je ale i po 22 letech do té míry nezakotvené, že se tu spíš politikaří než dělá politika. A inkasuje ono výplané.

Je-li v základech onoho koaličního jazýčku konjukturální a velohubý populismus, tak ono bezostyšné "hráčství" je víc vidět.  Pozice véček šla využít i k tomu, že by se ukázalo, že pravice vlastně volby nevyhrála, ale byla využita jen k mocenskému vydírání. A to navzdory precedentním rozsudkům nad poltiky. Nepřímo to potvrzuje i afinita Hradu k této straně a k jejím nejvíce zprofanovaným protagonistům.