PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.09.2016 9:34:06 - Chlupáč

KSČM považuje za zásadní, aby EU, a tedy i ČR, přijala odpovědnost za regulaci migrace a nepřenášela ji na okolní země sousedící s EU.

Vážený pane doktore, dobrý den
Nedávno Vám byl položen tento dotaz:
„Hlavně vy komunisté tvrdíte, že uprchlickou krizi řídí USA a sleduje tím své zájmy. Zajímalo by mě, jaké zájmy to jsou, a z jakých zdrojů čerpáte? Proč by někdo normální vynakládal zdroje energii na to, aby se dostal do zbytečných problémů? A pokud by Evropu ovládli muslimové, pro USA by to byl problém“.
konec citace
Nevím, kde tazatel přišel k tomuto názoru, když dokument KSČM "Přístupy KSČM k problematice a příčinám migrace "(schválené 17. zasedáním ÚV KSČM dne 12. prosince 2015) HODNOTÍ situaci naprosto odlišně.
Jednoduše se dívá na migranty jako na osoby pronásledované válkou, a ne ekonomické běžence, rovněž se tento dokument nedotýká bezpečnostních rizik.
Změnil se nějak zásadně v průběhu 2016 pohled vaší strany na tento problém?
děkuji, s pozdravem, ing.Petr Koudelka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.09.2016 11:45:36 - PhDr. Josef Skála, CSc.
  Vývoji se naštěstí nebrání ani poznání naší strany. Nezištně mu v tom napovídá i sám americký tisk, včetně toho "politicky korektního". Například autentickými příběhy, jak se málem navzájem postříleli američtí "instruktoři" přímo na syrském bojišti. To proto, že jedni (jimž velí Pentagon) tam vedou ruku těm, kdo islámským fanatikům kladou odpor, kdežto druzí zas (řízení špionážní centrálou) pracku "umírněným", přesto však válčícím i proti kontingentu, který má na povel Pentagon. Kdekoli poblíž amerických hranic se to nestane garantovaně. V regionu, kde válka vyhání lidi do Evropy, to má bianko šek. Války za "změnu režimu" už stály gigantické "zdroje energie". Že nadělují "zbytečné problémy" našemu kontinentu, nevidí jen bílá hůl. To, co Vám nejde do hlavy, je paradox jen zdánlivě. A proto ani "konspirační teorie".