Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.05.2012 18:47:55 - fru

Praktická politika pro lidi

Dobrý den p. Dolejši, mockát děkuji za odpověď na moji nesnadnou otázku ohledně ideologie a Senátu. Teď vím, že máte opačný názor jako p. Sobotka., ten se dle mě málo zabývá praktickou politikou směrem k voliči. Věřím tomu co říkáte a ač dosud volič ODS budu volit teď vás. Ne pro ideové věci, ale ty ryze pragmatické. Rozumná politika pro voliče, transparentní kroky ohledně pořádku, a jasných pravidel ohledně korupce a boje s nezaměstnaností a imigrací. Měl bych pouze výhrady k vystoupení z NATO - s tím nesouhlasím. Hezký večer.
Petr

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.05.2012 19:17:52 - Ing. Jiří Dolejš

Při vyjednávání se nemusí strany na všem dohodnout - to je normální. Samozřejmě uznávám, že bezpečnostní poltika je pro malou ČR důležitá strategická věc. Ale pochopte že ani odpovědná a praktická politická síla nemusí přijmout to jak funguje bezpečnostní aliance jako věčnou nutnost. A je řada argumentů, které Alianci usvědčují z agresivní a ne obranné doktríny. Myslím, že jde o legitmní názor, který si nezaslouží dehonestování.

To že mají prioritu domácí sociálně ekonomicmé otázky je   jedna věc, a to že je možné detabuizovat neměnnost aliančních vazeb je věc druhá. Prostě existují i alternativy a je o nich možno alespoň diskutovat aniž bychom znecitili mezinárodní závazky vlády ČR. Samozřejmě vím, že už i to vystoupení z vojenské složky NATO by byla pro vládní agendu velmi  složitá věc.  A i vytknout tyto věci jaksi před závorku určitých dohod je složité na provedení - viz spolupráce francouzských komunistů se socialisty. Jde prostě o volbu priorit.