PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2016 7:09:42 - Kladeňačka1

Vážený pane Skálo

Dobrý den přeji a pokračuji v dotazech na Vás , spíše v názorech na to jak bojovat s hydrou , zlořádem kapitalistické plutokracie. Doba je hektická , jsme zahlceni hromadami nejenom materialistického odpadu - režimu duchovních reformistů havlistů ---- ale i velkými hromadami lží , nenávisti , podvodů , zlodějen , agresivity . Stále nechápu jak mohou pravdoláskaři , vzdělanci tolik moc obdivovat peníze , materialismus --obdiv k bohatství Západu vydřeného z práce druhých lidí ----- jak mohou vůbec lidé obdivovat --- otrokáře , kolonialisty , okupanty , anektory Ameriky -- z okupovali si celou Ameriku Afriku si rozparcelovali , rozkradli , Indii aj a dneska si hrají na mesiáše , spasitele osvoboditele .Kolik za ta dlouhá staletí toho svého zlořádu kapitalistického holocaustu jim umřelo lidí - hlady , zimou , nemocemi , beznadějí na ulicích jako zvěř? Prý nic lepšího člověk nevymyslel než , aby byl člověk člověku vlkem Co říkají statistiky o obětech kapitalistů? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.11.2016 18:04:29 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Čím myslíte, že to je, Vy sama? Tím, že ty „elity“, panáčkující jako světlonoši vznešených „hodnot“, se samy ženou hlavně za polní slávou, posty a prebendami? Tím, že kdo chce dostat roli, režii nebo dosáhnout akademického povýšení, musí napřed zarecitovat slabomyslné kánony „pravdolásky“? Anebo i tím, že nemalá část „elit“, o nichž je řeč, má i povážlivé díry ve vzdělání? Podle mne v tom bude od každého trochu.