PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2016 7:25:01 - bejk

pane Skálo

Jaký je Váš pohled na prosudetoněmecké aktivity pana Hermana skrze společnost Ackerman Gemeinde již v čechách vede? Dle jeho výjádření, pokud cítíme stud, máme šanci na změnu. Zřejmě má jít o změnu přístupu české republiky ke skupině občanů českého státu Německé národnosti kteří se dle svého ráva na sebeurčení vzdali českého občanství a přihlášením se k Hitlerovi se spolupodíleli na destrukci české státnosti, právní kontinuity a územní celistvosti Československa. Samozřejmě se také podíleli na vyhánění čechů z jejich domovů a mnoho lidí při tom zemřelo. Zároveň se jako ministr ( a předseda A.G.) setkává s utajovanými skutečnostmi a strategickými rozhodnutími české vlády. Podotýkám že česká A.G. je vesměs uváděna jako pobočka německých organizací stejného názvu jež jsou sdruženy v Sudetoněmeckém Landsmašafti. Myslíte že ještě žijeme ve své zemi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.11.2016 18:06:26 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Můj pohled je samozřejmě zcela jednoznačný. Ministr Herman si libuje v póze slušňáka, skutečný obsah toho, co prosazuje, je však nehoráznou urážkou. Jak v případě jeho účasti na srazech landsmanšaftu, kde oslovuje „Milí krajané“ komunitu, která se Heim ins Reich drala sama, už za rozbití naší republiky dostala přes milión nacistických metálů a pak se její značná část podílela i na hitlerovských zločinech. Tak v případě jeho role v Ackermann Gemeinde, která se už dlouhé desítky let snaží nejtragičtější kapitolu našich dějin všelijak „přepsat“ a zpochybnit hlavně politické výsledky II. světové války. Státní moc, která mu to trpí, je skutečně pramálo suverénní. Ve své zemi už nežijeme ani v ekonomickém smyslu. Jsme koloniálním přílepkem, a to nejen sousedního Německa, máte bohužel pravdu.