Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2016 20:54:35 - 1ANDY

Dobrý den, tomu už vážně nerozumím, říkal jste, že prozatím žádné výjimky, protože nikdo neví,

jaké jsou vlastně skutečné tržby. Takže podle vašich vlastních slov je třeba nejdříve zavést EET, zjistit nezkrácené tržby a pak dělat výjimky a paušály. Takto se zavede paušál lidem, u kterých se vlastně nebude vědět, jaké skutečné tržby před zavedením EET měli. Takže kadeřnice, hodinoví manželé, soukromí instalatéři atd. si můžou oddychnout, dělali často bez účtenky, tak se paušálem nezjistí, kolik by vydělávali nyní s EET. Můžete mi to prosím vysvětlit? Zaměstnance se nikdo neptá, i když vydělává málo, tak daně jsou mu spočítány na korunu, žádný paušál. Takže oficiálně si vydělají 250 tis. a zbytek zase na černo. V policejní reorganizaci jste měl pravdu vy, ale nyní má pravdu Sobotka, výjimky až po zavedení pro všechny. Když si denně vydělám tisícovku, tak lidem nemusím za jejich hotovost dávat účtenku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.12.2016 15:55:12 - Andrej Babiš
 

Dobrý den, souhlasím s Vámi, že nechceme dělat výjimky. Ovšem můj návrh se týká pouze možnosti vynětí drobných podnikatelů (OSVČ) s hrubým příjmem do 250 tisíc Kč, ovšem za podmínky, že si sjednají s finančním úřadem paušální daň! To je nutná podmínka pro to, aby takový podnikatel nemusel evidovat tržby. Takže pokud finanční úřad pojme důvodné podezření, že podnikatel utržil více než 250 tisíc Kč ročně, pak s ním daň nesjedná - nebo ji sjedná v jiné výši a podnikatel bude muset evidovat tržby v EET. Samozřejmě to klade nároky na práci finančních úřadů. Ale mnohem lépe lze prokázat, zda má podnikatel hrubý příjem 250 tisíc Kč nebo 500 tisíc Kč, než zda má hrubý příjem 1 nebo 2 miliony. Hrubý příjem 250 tisíc Kč, to je zhruba 20 tisíc Kč měsíčně hrubého příjmu. Pokud má takový podnikatel náklady, těžko by dokázal z takové příjmu uživit rodinu - i to může být vodítko. Prostě si to Finanční správa bude muset odpracovat. AB

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE