PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.12.2016 18:06:17 - aspirin

Naplnění ústavy

Soudruhu místopředsedo, článek dvě ústavy bod 1) stanoví, že "Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní." Nejsem si vědom, a poptáváním u známých mi také nebylo potvrzeno, že by se poslanci, senátoři a další se vůbec zajímali o to, co si zdroj státní moci přeje. Neslyšel jsem, že by komunističtí poslanci obcházeli a zjišťovali jaký je na názor a podle toho přizpůsobovali hlasování. Jenom slyšíme, na klubu jsme se rozhodli. Ústava nestanoví, že klub (sekretariát strany) je zdrojem veškeré moci. Nemíníte to v příštím roce změnit a místo různých vytáček se začali zajímat o názory zdroje státní moci, lidu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.12.2016 10:07:45 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Zkuste navštívit kancelář naší poslankyně či poslance z Vašeho volebního obvodu v den, kdy má "přijímací hodiny" pro občany. Nebo se na ni či obrátit mailem, poštou či telefonem (ta spojení jsou veřejně dostupná). Teprve na základě toho, jak pochodíte, se lze seriózně vyjádřit k Vašemu tématu. Otázka má však samozřejmě i širší rozměr. A sice nakolik se to, co  lidem pije krev, promítá do našich interpelací, vystupování v parlamentním plénu i výborech a vlastních návrzích KSČM. Zkusme být konkrétnější i v tomto směru - co hlavně, proč a jak byste uvítal?