PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.12.2016 21:34:16 - jeho nejtemnejsi temnosti

Ukrajina doplnění

Díky za Vaši odpověď, no jen si říkám jestli neděláme z Bandery většího zločince než ve skutečnosti byl, ona doba byla prostě drsná. Bandera nebyl beránek, ale asi nebyl ani nijak horší než byli třeba Carl Mannerheim, nebo Josef Pilsudski, tihle taky trochu koketovali s fašismem a nakonec to oba byli taky pěkní řezníci, vždyť v té válce proti Mannerheimovi měli veterání Rudé armády ve 20 letech bílé vlasy z té hrůzy. Lze přeci pochopit že chtěl pouze Ukrajinu bez stalinského vlivu, nešlo mu o nějaké rozšiřování impéria. A co se týče počtu obětí Banderovců tak těm se přičítá asi 120 tis obětí, kdo ví kolik jich bylo, jestli to nezveličila NKVD. Přitom je prokazatelné že NKVD po dobytí Ukrajiny pobila, nebo odvlekla do gulagu 650 tis Ukrajinců, Řekl bych že by na to i KSČM měla nahlížet trochu flexibilně, domnívám se že tahle nekompromisnost stála KSČM mnoho hlasů voličů

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.12.2016 10:10:01 - PhDr. Josef Skála, CSc.

"Flexibilitou" k nacistům a parchantům, kteří s nimi lezli do holportu, bychom plivli do tváře všem, koho ta chátra povraždila nebo mu ublížila nějak jinak. Zkuste si projít třeba jen fakta o "Volyňské řeži". Nad tou se zvedal žaludek i wehrmachtu. Banderovci vraždili na Ukrajině až do první poloviny 50. let. S nulovým zázemím u části místní populace by to dokázali jen sotva. Co by, dít se cokoli na ten způsob v USA, podnikla tamní moc? Ta přece za války internovala i všechny Američany japonského původu. Čistě preventivně.