Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.05.2012 11:22:13 - Loyza De Conteyner

Rozsah majetkového přiznání

myslím že Vámi uvaděná hranice pro občany 20 milionů je příliš veliká.Jistě víte že zde je (budu li brát statistiku) převážná část pracujících placena mzdou kolem 24 tisíc hrubého.Ta převážná většina NIKDY nedosáhne ani na hranici 10 milionů korun.respektive počítáno asi za 40 let práce.A počítáno pouze na jednoho občana.Za hranice by měla být snížena a to i v případě že půjde o společný majet manželů.A pak kdo nemá majetek "nakraden" nemá se čeho obávat.Rovněž tak hranici u firem bych snížil,ale nemám tolik informací a nevím tedy o kolik.Ale vím že "firmy" schované pod OSC se smějí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.05.2012 16:47:44 - Ing. Jiří Dolejš
Před 20 lety byl rozsah přiznávaného majetku v zákoně 1 milion, o 10 let později byl v návrzích už rozsah 10 milionů. ČSSD a Věci veřejné nyní uvádějí pro ně přijatelnou hranici 20 milionů (my dodáváme pro právnické osoby 50 mlionů). Je to dáno především vývojem cen nemovitostí - nepočítejte to jen z toho, kdo má jakou gáži. Jde o  cenu pozemků, často převedených v dědikcém řízení a domků postavených na venkově často i svépomocí a ne kupovaných na klíč. Přesto lze samozřejmě o tomto čísle, které je výsledkem diskuse s kolegy jednat dál.. Naším zájmem je aby nějaký zákon vůbec prošel - a i v této podobě nebude myslím bezzubý.