Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2012 6:43:24 - pomatenej veverčák

Co dál s politikou ?

To je husný s tim Rathem co? Doktoři si mysleli, že se důchodci přizpůsoběj když se narodili za války, teď ještě aby se doktoři přizpůsobily kriminálu. Chtěl jsem volit ČSSD, ale jeví se jako nedůvěryhodná, proto budu radši volit vás nebo národní socialisty pana Paroubka.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2012 13:33:06 - Ing. Jiří Dolejš

Protikorupční kroky jsou jen jednou, samozřejmě akutní  částí podmínek pro změnu. Účinný protikorupční program muís zahrnovat nejen majetkové přiznání (o tom jsem tu nedávno psal), ale i odložení promlčitelnosti majektových zločinů z časů transformace, dále audit uzavřených smluv  ve veřejném sektoru, otevřít veřejné kontrole hospodaření obchodních společností, posílit postavení kontroly - od NKÚ po kontrolní výbory zastupitelstev, samozřejmě i zákon o státní službě, zrušení anonymních akcií atp. atp.

Ppro budoucnost je ale neméně důležitý komplexní program hospodářsné obnovy a rozvoje zahrnujíc stimulaci růstu, solidárnější rozložení dańvého břemene (zdanit spíš kapitál než spotřebu, progresi uzdanění příjmů atp)  tvorbu pracovních příležitostí a spravedlivé odměny za práci. To jako alternativa současných vládních reforem - lidé volatí po jejich zastavení (důchodová reforma, majetek církvím, regulační poplatky, zápisné atp.), ale je třeba také základní shoda na minimu pozitivních kroků, včetně zdrojového pokrytí, které by bylo možné společně prosazovat.