Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2012 18:58:35 - fru

Rozčarování nad politikou

Víte lidi jsou už tak unaveni a zklamáni ze zdejší politiky, když vidí co se děje že nevěří nikomu. Národní průmysl zlikvidován, v ČR montovny tzn. daně jsou do háje, politika propojena s podnikáním na všech úrovních, lež se již stala pravdou,špatná klíčová rozhodnutí ( fotovoltaika a další) o morálce škoda mluvit. Co se dělá a udělalo v posledních letech pro české voliče,..nic. Velká část společnosti již nevěří žádné politické straně a zvlášť těm parlamentním. Z lumpáren v politice se stal národní sport. Už se neví komu věřit a kdo je důvěryhodný. Jak přervat ty vztahy, odstřihnout politiky od Janoušků, dělat politiku pro lidi a ne pro sebe a kolibříky. Vyčistit justici a policii, měnit velení po 4 letech aby nesrostlo a alespoň částečně napravit zpackanou privatizaci a potrestat ty, kteří se dopouštěli a dopouští trestné činnosti. To je nadlidský úkol, to uznáte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.05.2012 18:43:17 - Ing. Jiří Dolejš

vaše rozčarování chápu. Máte pravdu v tom, že silné ekonomické zájmy viditelně válcují současnou politickou scénu a že lidé přestáváají věřit slibům těch, kteří místo zájmů obyčejných lidí plní pouze zadání elit. Rozeznat dvojtvářnost poltických slibů vyžaduje asi praktickou zkušenost. A na záladě té se přeorientovat ve výběru svých politických preferencí. T.G. Masaryk  tuším říkával že vyhlásit formálně demokracii lze rychle ale vybudování vyspělé demokracie trvá dlouho Známý je i výrok Winstona Chruchilla, že demokracie je nejlepší ze špatných způsobů vládnutí. 

Nenjde o to znovu uvěřit a třeba být zklamán. Kritický tlak občanské veřejnosti na chování politické strany a  opakovaný výběr té která nejlépe vyjadřuje mé zájmy je možná nesnadné ale má smysl. Pokud pak jde o přetnutí pupeční šnůry tak zvyžte kdo spíš ereprezentuje majetné a kdo neprivilegované, kdo mluví jen v heslech a kdo se nebojí hlasovat i pro majekktové elity nepříjemné zákony. Tvorba společenských pravidel a jejich vymáhání může proto doznat změn. Ale rezignací na politiku jich nedosáhneme.