Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.05.2012 8:39:50 - Loyza De Conteyner

KSČM a prezidentské volby

Řekněte mi opravdu tohle myslí třeba Kováčik vážně?Že ne,že si jen z voličů utahuje?Pokud nebude mít KSČM svého kandidáta a Já KSČM doporučuji jej mít,tak podpořte někoho opravdu slušného,někoho kdo bude mít šanci na úspěch.Zemany,Švejnary,Sobotky atd nechte raději těm co jim jednání těchto lidí nevadí.To snad ať raději KSČM vydá prohlášení že NEPODPOŘÍ NIKOHO ať si lidé sami vyberou.Pak mě zaujal dost urážlivý postoj ZAVADILA ke KSČM,co na to říkáte?Neměl by být někým z KSČM upozorněn že je jiná doba ale hlavně že marasmus za posledních 22 let nemá KSČM na svědomí?Stejně začínají sílit hlasy mezi lidem že by ZAVADIL měl odejít,že zřejmě úmyslně poškozuje nejednáním ODBORY. No a nakonec doufám že NIKDO Z KSČM NEZVEDNE RUKU proto aby v případě Rátha bylo jednání poslanecké sněmovny NEVEŘEJNÉ.Já chci jako občan ČR slyšet Rátha ale zejména také ostatní poslance abych si jako volič mohl udělat názor.Mě později vydané prohlášení,informae atd překroucené medii tak jak zrovna potřebují NEZAJÍMAJÍ. Přeji hezký den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2012 19:54:55 - Ing. Jiří Dolejš

KSČM dosud svůj přístup k prezidentským volbám neprojednala.  Takže nelze ani říci zda půjde s vlastním návrhem či nikoliv. V každém případě jde o to aby kandidát s šancí na druhé kolo popř. vítězství více odpovídal rozložení postojů ve společnosti. tedy ne vyhraněná pravice.  určitě ne návrhy ODS či TOP09.

Pokud jde o již uvažované návrhy, tak spory uvnitř ČSSD jsou pněkud matoucí - část ČSSD právě chtěla podořit Miloše Zemana - to že v nominaci zvitězil jiří Dienstbier je pravda, ale a) jeho pdoora s KSČM zatíám vejednávána nebyla b) strnaický kandiát neznamená v tomto zpsůbiu voleb, že se podle toho budou chovat voliči. takže te´d bude důležité "nezvorat" koncovku.

Jina s vámi soihlasím, že by bylo smutné při součansém vzestupu levice udělat podobnou chybu jako v roce 2003 kdy se šance na levicovějšího prezidenta prohrála nekomunikací, parciálními zájmy  a dalšími chybami (uznal to dokonce i pozdější sjezd ČSSD). A role KSČM ve zvolení trvdého liberála a konzervativce klause (i když já ho nevolil ani v roce 2003 ani v roce 2008) nás také i po letech nepříjemně stigmatizuje.

P.S. v kauze rath si také myslím, že právo na uplatnění poslaneckého mandátu by nemělo být v principu kráceno i když nevěřím že Rath může svou přítomností změnit své pravděpodobné  vydání ke stíhání - spor ale bude o uplatnění vazby (a tím i o vazebním důvodu zejm. neovlivńovat svědky), o které sice rozhodl soud ale bez ohledu na chybějící souhlas s trestním stíháním což navozuje rozporné diskuse o ústavnosti takové situace.