Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.05.2012 16:09:36 - Loyza De Conteyner

Tajné jednání parlamentu

proto aby v případě že Ráth vystoupí ve sněmovně bylojednání NEVEŘEJNÉ.Bude i KSČM pro NEVEŘEJNÉ JEDNÁNÍ a potvrdí tím spekulace občanů že se všichni ve sněmovně BOJÍ veřejného vystoupení Rátha abay něco náhodou neřekl?????Anebo se dočkám TISKOVÉ KONFERENCE kde se KSČM postaví za veřejné vystoupení Rátha s tím že se poslanci KSČM nemají čeho bát?Jistě víte i to že když bude vystupovat Ráth na svou obhajobu tak NESMÍ mít pouta,nesmí být ve sněmovně policie atd..Myslím ale že tohle jistě víte.Tak co napíšete?Dočká se občan ČR veřejného a neomezeného vystoupení Rátha ve sněmovně anebo ne?Vystoupí k tomu veřejně na TISKOVÉ KONFERENCI špičky KSČM?Už myslím SKONČIL čas aby si ve státě pravice dělala co chce.Někdo už MUSÍ začít BRÁNIT DEMOKRACII,právo na nezkreslené informace a konečně také MUSÍ skončit to účelové překrucování ÚSTAVY RČ.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2012 13:32:36 - Ing. Jiří Dolejš

Tato záležitost má precedenční charakter - něco podobného jsme tu ještě neměli (vyjma kauzy voleb Václava Havla, kdy ředitel věznice nepustil z vazby Dr. Sládka) . Je otázkou zda má být v pravomoci pouze ředitele věznice aby rozhodl o tom zda má být naplněn mandát poslance - technické problémy jako je ostraha jistě mají řešení. Organizační výbor sněmovny to zváží jak.

Specielním problémem je že rozhodnutí o vazbě uvádí tři vazební důvody včetně ovlivňování svědků - veřejná řeč v parlamentě může být takto chápána. Tady je otázka zda vyšetřování a shromaždování důkazů bude 5. června už tak daleko, že ovlivńování svědků už nebude reálná hrozba. Skutečně lze ale řící že na takto specifický případ právní řád ČR jaksi nepamatoval a jsme na tenkém ledě různých výkladů.