Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.05.2012 15:50:54 - Loyza De Conteyner

Jde o zákonné důvody

NEVEŘEJNÉ vystoupení Rátha.Mě by zajímalo zdy by nám pan Filip také přes media nesdělil KOHO by Ráth mohl jako svědka ovlivnit když všichni zainteresovaní v případě Ráth jsou ve vazbě.On se pan Filip obává že by Ráth řekl něco i třeba o politicích KSČM?Pokud ne tak proč chce neveřejné vystoupení Rátha?A proč píši Vám?U Vás se odpovědi dočkám.Z profilu p.Filipa vím že moc často občanům neodpovídá

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2012 16:09:36 - Ing. Jiří Dolejš

Hlavní osoba, která by se měla vyjádřit zda pominuly vazební důvody, které by bránily Davidu Rathovi veřejně vystupovat, je podle mne státní zástupce. Pokud ten neshledá žádné riziko, je tu odpovědnost ředitele vazební věznice. Nejsme expert na trestní řízení (jsem ekonom), ale takhle to vidím.

Úvahy o možné mediální ostudě pro českou republiku či obavy z obvinění dalších lidí od Davida Ratha (koho asi,  to od nás nechtějte - mi mu do hlavy nevidíme) nemohou stát podle mne nad zákonem a ústavním právem poslance vykonávat svůj mandát. Asi by se vše zjednodušilo kdyby do začátku červnové schůze David Rath složil mandát, ale počítat s tím prostě nejde.