PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.02.2017 16:34:16 - jeho nejtemnejsi temnosti

vážený

pane místopředsedo, četl jsem projevy pana Filipa i Vaše s ohledem na naše členství v NATO i EU. Pokud bychom chtěli vystoupit z EU a NATO tak byste raději měli udělat analýzu co tím získáme, a co to bude stát, ono nic není zadarmo. Náklady na armádu budou zřejmě muset růst tak jako tak. Pokud se rozhádáme s evropskými státy, bude to mít dopad na ekonomiku a velký, bylo by Rusko schopné vyrovnat ten výpadek? Neměla by se tedy spíš KSČM hlásit k civilizovanému eurokomunismu, než být jakýmsi klubem přátel ruského samoděržaví a stalinismu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.03.2017 11:08:17 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Proč bychom se měli s kýmkoli v Evropě rozhádat - jen kvůli tomu, že nebudeme komplicem válek pod prolhanou záminkou? Je to snad opravdu už tak vážné, že by nás ti, kdo to po nás chtějí, pokud najdeme odvahu se vzepřít, za to "potrestali"? Proč místo vojenského obkličování Ruska nemít korektní vztahy i s ním? Rusko je vojensky asi 14krát slabší než "euroamerická civilizace". Napadnout kohokoli západním směrem by pro ně bylo holé šílenství - a Putin, Lavrov ani Šojgu jím rozhodně netrpí. Proč cpát peníze do politiky, hazardující konflikt s jadernou velmocí? Jen pro pár politckých kariér, které to drží u moci? Podobných otázek mám ještě tucty. Říkáte samoděržaví? Myslíte to za Jelcina, když nechal rozstřílet tanky i vlastní parlament - pravda až poté, co si to nechal schválit zpoza "velké louže"? Stalinismus je nálepka, která už dávno vyčpěla. Eurokomunismus zase planá naděje, po níž zbyly jen samé trosky.