Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.05.2012 13:11:58 - Motto-motto

Rozsáhlá akce policie

Pane poslanče, dobrý den. Kauza Davida Ratha je podle vás velmi závažná a může se větvit. Kam až podle vás větve sahají? A ještě jeden dotaz ke kauze. Jak je možné, že byl Rath policií odposloucháván, když má imunitu? Potřebuje k takovým odposlechům policie souhlas? A pokud ano, koho? Děkuji za odpovědi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.05.2012 14:57:19 - Ing. Jiří Dolejš

Kam co vede a  jestli nějaké ryby uvíznou v síti vyšetřování je už věcí orgánů činných v trestním řízení. není na nás abychom v této věci vynášeli konkrétní soudy. A jak výsledek jejich práce tak i postup bude nepochybně pod drobnohledem.  Obecně se držme toho, že by to mělo fungovat "padni komu padni" - bez rozdílu koalice - opozice , řadový kmán nebo papaláš.

Pokud jde o legální odposlechy, tak ty legální samozřejmě vyžadují souhlas soudu - výskyt některých jmen na odposleších ale neznamená že byly odslouchávány právě jejich čísla, nýbrž že se na odposlouchávaných hovorech prostě objevili.

Pokud jde o odposlouchávání telefonů osob s poslaneckou imunitou, tak si v této souvislosti jen vybavuji, že zde existuje určitý precedens kolegy Vidíma, který podal na své odposlouchávání již před řadou let ústavní stížnost a ta skončila negativně. jde ale vždy o konkrétní rozhodnutí soudu co je posuzováno.