Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2012 16:11:13 - letora

Legálnost odposlechů

Dobrý den, pane Dolejš,ráno jsem měl dotaz ohledně sledovací techniky nasazené na opozičního poslance Ratha, kdo povolil a kdo vydal příkaz k instalování odposlechu a na základě jakých poznatků.Bohužel dotaz byl asi smazán jako nevhodný, tak se ptám znovu,to se máme smířit s tím, že naše soukromí může být kdykoliv porušováno.Jak si může někdo dovolit vloupat se do cizího objektu a instalovat tam odposlech to si snad z nám dělá Kubice srandu?V právním státě by takto získané důkazy byly nelegální a soud by na ně neměl brát vůbec zřetel.Položil někdo tento dotaz z poslanců na premiéra a MV?Smrdí to policejní provokací na sto honů!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.05.2012 7:06:40 - Ing. Jiří Dolejš
jistě jste postřehl, že odposlechy nepocházejí přímo z domu Davida Ratha, ale že jde v tomto případě o záznamy ze schlůzky která probíhala jinde. Nepochybuji o tom, že budou tyto ale i  další kroky policie prošetřeny a i předmětem zájmu obhájců pana Ratha. Kdyby snad nikoliv, rozhodne máte pravdu, že bychom se o to měli zajímat. Nelegální odposlechy jsou rozhodně nepřípustné. Ale nezapomeńme i na to, že hlavní je aby na záznamech nemohli být  žádné důkazy o trestné činnosti. Neviní se nemusí bát a vyšetřování by je mělo očistit.