Ing. Jiří Rusnok

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2012 18:17:55 - flip

Vysokorychlostní internet

Pane poslanče, v médiích jsem se dočtl, že přes 630 tisíc obyvatel České republiky nemá přístup k vysokorychlostnímu internetu vůbec nebo jen omezeně, přes jediného lokálního poskytovatele. Co na to říkáte? A myslíte si, že nastane změna?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2012 14:46:29 - Ing. Jiří Rusnok
Dobrý den,

pokrytí vysokorychlostním internetem u nás postupně roste. Podle poslední zprávy Českého telekomunikačního úřadu narostlo pokrytí za poslední čtyři roky o 7,4%. Pořád jsme však zhruba 6% pod průměrem EU a až na 18. místě z evropské sedmadvacítky. Otázkou je, jestli je to dostatečný růst a co bychom pro jeho zrychlení měli udělat.

Změna k lepšímu by mohla nastat už relativně brzy. Na konci letošního roku totiž proběhne aukce nových kmitočtů pro mobilní sítě. Slibujeme si od ní kromě větší konkurence i vyšší dostupnost mobilního vysokorychlostního internetu a to i v řídce obydlených koutech ČR, kde zatím pokrytí vázne. Alespoň v oblasti mobilního internetu, který v poslední době roste ze všech nejrychleji, by mělo jít o významnou kvalitativní změnu.

Jiří Rusnok