Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.05.2017 23:19:36 - bryta

Bydlení seniorů.

Dobrý den. Mám známou která je sama. Od státu má důchod pět tisíc čtyři sta. Na Karlovarsku jsou prázdné byty a domy. Důchodci nemají kde bydlet, nebo bydlí v nebytových bunkrech. Je to ostuda. Nechceme chodit pro podporu na bydlení, stát na úřadě z lenochama a nemakačenkama, vypadat jako oni. Proto jsme přeci nepracovali a odváděli daně. To nás ponižuje. Nenašetřili jsme si peníze, protože jsme nekradli a nenapadlo nás že tady budou jednou lumpové. Za odvedenou práci si zasloužíme klidný důchod a odpočinek. Ne aby se lenoši měli lépe než mi. Bez práce nejsou koláče se říká. Proč se nestaví sociální byty? Každý nemá na dům. Místo příspěvků na bydlení mohou být levnější byty pro sociálně slabý pracující. Na ubytovně nechceme bydlet stou lidskou spodinou, opilců, drogařů atd. Jako Romové nechtějí žít v gétech, ani já nechci žít v gétech důchodců. Myslím domovi důchodců. Chceme žít jako lidi v bytech. Byty pro nás by měli být teď. Je třicet let po revoluci. Hančák

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2017 9:36:17 - Mgr. Jana Mračková Vildumetzová
Dobrý den,

mám-li pomoci Vaší známé, která, jak uvádíte, pobírá nízký důchod a zřejmě nemá odpovídající bydlení, potřebovala bych přesně vědět, ve kterém části města nyní žije. Takzvané sociální byty neboli malometrážní byty pro seniory, které by byly finančně dostupné, přidělují městské nebo obecní úřady. Mohla bych se tedy obrátit přímo na vedení Karlových Varů, aby se případem zabývalo. Co se týče domovů pro seniory, nesouhlasím s tím, že by to dnes byla ghetta, naopak lidé v nich jsou v denním kontaktu s rodinou, mohou se účastnit akcí pořádaných pro veřejnost a záleží jen na nich, zda se budou stýkat i s lidmi mimo domov pro seniory. Navíc domovy zřizované Karlovarským krajem postupně rekonstruujeme tak, aby byly moderně vybavené a odpovídaly všem nárokům starších lidí na potřebné soukromí. Zároveň je ale třeba říci, že se jedná o zařízení sociálních služeb, kam se přijímají osoby, které splňují zdravotní a zároveň sociální požadavky pro příjem, tedy se jedná se o lidi, jež potřebují celoroční nepřetržitou pobytovou péči. Naši senioři si zaslouží prožívat důstojné stáří, a pokud budete mít zájem, můžeme se společně pokusit problém Vaší známé řešit.