Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2012 10:12:59 - Loyza De Conteyner

Význam obstrukce

zablokovat takovou s prominutím prasárnu jakou jsou církevní restituce.KSČM by měla bleskově projít jednací řád sněmovny aby předběhla KOALICI a také připravit poslance třeba na to že nebudou mít prázdniny.Bude potřeba to vydržet. Víte Já sice chápu že se dnes nosí že církve okradli komunisté ač to není pravda (pominuli úpravy zákonů po únoru 1948 kde se vzhledem k původnímu "majetku církví" jednalo o drobnosti) protože je potřeba se podívat na dobu vzniku zákonů,kdo vlastně hlasoval pro vznik a co bylo výsledkem těchto zákonů. Nejen že KSČ tehdy měla jen 114 hlasů z 300 možných ale výsledkem bylo pokud se nemýlím i rozhodnutí tehdejšího demokrat.NS že jako náhradu dostanou církve NIC,alespoň tak to vyplývá z textů které lze dohledat i dnes v dig.archivu sněmovny. A to vůbec nepoukazuji na to že KSČ tehdy v po únoru 1948 MUSELA navázat na právní kontinuitu první republiky,tedy MUSELA zákony dodržet.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.06.2012 11:38:10 - Ing. Jiří Dolejš

V případě projednávání návrhu zákona o narovnánívztahuk státu k církvím, tak použitá  Jednacího řádu ve věci vymezení jedncího času pouze znamená, že třetí čtení se konáve středu či v pátek. Nic víc.Vyčlenění jiných hodin pro třetí čtení návrhu zákona lze vetovat, ale pokud má vláda v tomto punktu stále většinu, tak naděje je spíše v rozhodnutí senátu které lze přehlasovat majoritou 101 a případné veto prezidenta rovněž. Takže jedině tlak veřejnosti na konkrétní koaliční poslance je to, co může pomoci.