PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.05.2017 0:14:34 - šumák

Vzdělanost

Pane doktore, co si myslíte o upadající úrovni vzdělanosti na našich školách? Je to záměr, nebo jenom prostý důsledek toho, že se zavedly soukromé školy? Víte, vždycky si vzpomenu, řekl to myslím Maxim Gorkij, na krásnou větu: " Nevzdělaný člověk je jako bejk - ten vrtí ocasem, ať ho vedou ke krávě nebo na porážku". Má současná KSČM a Vy osobně v programu opětné pozvednutí úrovně našeho školství a vzdělanosti? Je možné ještě vrátit prestiž učitelům, aby se nebáli být nároční, jinak se některý papínek nevychovaného spratka postará o jejich vyhazov? Zdravím Vás a budu Vás volit, Pavla

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.05.2017 21:10:52 - PhDr. Josef Skála, CSc.
 Míříte tomu "na komoru", paní Pavlo, řečeno mysliveckým žargonem. Debilizace ročníků, které už solidnější vzdělání nepotkalo, je cílem, a ne snad jen provozním karambolem. Tím víc si vážím těch mlaďochů, kteří to nevzdávají a makají na sobě sami. Několik takových je i v okruhu mých levičáckých kamarádů. Pokud jde o KSČM, změnit náplň vzdělávacích systémů je z opozičního postavení nad naše síly. A tak aspoň aktivně spolupracujeme se školskými odbory - včetně připomínkování konkrétních zhůvěřilostí v učebních programech a učebnicích. A můj úsek právě začíná připravovat i systém politického vzdělávání a sebevzdělávání, který bude k dispozici i v dálkové (či "distanční", jak zní módní pojem) podobě - a tedy pro každého zájemce bez výjimky. 

S upřímným díkem za sympatie a podporu Vás srdečně zdravím.