Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.06.2012 10:46:21 - sina

Třeba vědět o čem se mluví

Co je pravdy na slovech pana Chaloupky, že u KSČM prý dokonce musí přispívat na stranu i asistenti poslanců ze svého příjmu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.06.2012 14:41:12 - Ing. Jiří Dolejš
Každý člen strany  má samozřejmě povinnost platit členské příspěky. Pokud není členem strany, tuto povinnost samozřejmě nemá (ne všichni poslanci či jejich asistenti jsou členy strany). Samozřejmě každý může přispět na různé akce ze svých vlastních peněz dle svého uvážení. I já občas přispěji na dětský tábor či akci  dětského domova. Poslanci a senátoři také mohou finančně pomoci ale nikoliv formou členského příspěvku - bývá to formou daru. Tyto dary lze vyhledat ve zprávě o hospodaření politické strany, kterou každoročně projednává parlament. Co je povinný příspěvek člena strany a co solidární dar kohokoliv je jistě zřejmé. Samozřejmě také platí, že  parlamentní strany jsou financovány především ze státního příspěvku.