Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.06.2012 8:12:08 - gangrena

Konkrétněji o boji proti raissmu

Vážený pane Dolejši,
asi si vzpomenete na mou předchozí zprávu, kde jsem vás upozornila na rasistický článek na stránkách KSČM Trutnov.
Je hezké, že vás to inspirovalo k napsání článku "Nebezpečné pověry...", s tak působivým závěrem, kterak má KSČM jako svůj programový cíl boj proti diskriminaci a rasismu. Kdy tento šlechetný cíl plánuje KSČM začít uskutečňovat...?
Až se k tomu odhodláte, tak navrhuji jako první krok odstranit onen ostudný článek - jen pro osvěžení: http://www.kscm-trutnov.cz/phprs/rservice.php
Nebo se ten boj nevztahuje na vlastní řady? Pak jste asi světovou raritou - první komunisticka organizace s rasistickými postoji.
Blahopřeji!
KS
PS. Třešnička na dortu: víte, kdo se tím výplodem trutnovské KSČM inspiroval? Pan Šinágl na svých stránkách - jistě není třeba představovat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.06.2012 9:42:46 - Ing. Jiří Dolejš

Stručně se dotknu některých závazných cílů, které v této oblasti KSČM má a které jsou závazné pro celou strukturu. Obecně KSČM podporuje na úrovni parlamentní, krajské i obecní uplatňování projektů sociální inkluze a zasazuje se také za bezvýhradné dodržování zásad obsažených v Ústavě a v Listině základních práv a svobod a také antidiskriminační legislativy. V oblastech jako bydlení, poskytování služeb, přístup ke vzdělání nebo zdravotní péči zatím účinné kroky proti sociální exkluzi úprava chybí. KSČM se zaměřuje zejména proti  důsledkům deregulací a spekulací na trhu s byty, proti  lichvě

        Situaci samozřejmě komplikuje oslabování takových funkcí státu jako je práce policie a dalších složek. Problémy státu se pak házejí na bedra obcí, které nemají možnost jak se bránit. Nelze přitom  nevidět že ročně dosahuje počet trestných činů s extremistickým podtextem řádu stovek (nejvíce v kraji Moravskoslezském a Ústeckém, ale i v hl.městě Praze). Naší lidé mají úkol  nejen protivit se  xenofobiím aktivitám extrémní pravice které chápeme jako potencionální ohrožení demokracie.

    . Sociální situace nahrává extremistickým a neofašistickým silám, které se snaží vstoupit na politické kolbiště i s pomocí rozněcování obecných protiromských nálad. Rozpuštění Dělnické strany Nejvyšším správním soudem jsme přijali jako logický krok. Propojenost zrušené Dělnické strany později její faktické nástupkyně Dělnické strany sociální spravedlnosti s neonacistickým Národním odporem a Autonomními nacionalisty je ale nasnadě.

      Proti tomuto riziku nelze bojovat pouze administrativními nebo mocenskými prostředky, ale především řešením zásadních ekonomických, pracovních, sociálních a politických problémů, na kterých fašismus parazituje. To se týká i vybraných lokalit jako je např. šluknovsko. Původní spontánní projevy nespokojenosti občanů s neřešenou rostoucí kriminalitou a sociálními důsledky nezvládnuté migrační vlny chudých obyvatel do  hospodářsky slabých regionů začínají být zneužívány k vytváření atmosféry permanentní konfrontace s tzv. nepřizpůsobivými občany a také policií.

Proto bych podtrhl zejména úkoly :

1)      Začít rozsáhle investovat do veřejné infrastruktury s cílem přinést lidem práci.

2)      Tvrdě se postavit proti spekulantům s byty a proti zneužívaní sociálních dávek všeho druhu. Cíleně rozbíjet strukturu ghett v místní sídelní struktuře.

3)      Vázat sociální dávky na veřejně prospěšné práce, ale současně zajistit funkčnost systému veřejných prací a podporovat systém tzv. sociálního podnikání.

4)      Vázat sociální dávky pro rodiny na školní docházku dětí, ale současně propracovat systém tzv. inklusivního školství, podporující začlenění dětí  do vzdělávacího systému.

5)      Průběžně projednávat bezpečnostní situace v citlivých regionech, nedopustit snižování stavu policie v oblasti

Blíže bych doporučil obrátit se na naše zastupitele a poslance z dotřených regionů.