PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2017 21:33:50 - pm1990

Zahraniční partneři a levicový extrémismus

Vážený pane místopředsedo,

v souvislosti s událostmi v Hamburku okolo summitu G20 jsem se Vás chtěl zeptat:

1) Jak se KSČM obecně staví k problematice levicového extremismu? Do jaké míry se Vaše strana ztotožňuje např. s hnutím Antifa a zda-li např. její členové, či podobní anarchisté mohou najít cestu do řad KSČM?

2) S jakými zahraničními levicovými/post-komunistickými stranami spolupracuje ta Vaše? A jaký je Váš názor, příp stanovisko či vztah KSČM jako takové ohledně německé Die Linke nebo hnutí "Nepoddajná Francie" Jean-Luc Mélenchona konkrétně?

Předem děkuji za odpověď a byť nejsem váš volič, přesto vám přeji štěstí ve volbách.

S pozdravem,

Pavel M.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2017 17:36:10 - PhDr. Josef Skála, CSc.
 My budeme i do budoucna rozlišovat "levicový extremismus" - a skutečný extremismus. Mediální obraz protestů v Hamburku by rád jako extremisty vylíčil i desetitisíce účastníků zcela legitimních protestů, kteří žádné ohně nepodpalovali. Ty, co to dělají, mnohdy pasou samy represívní složky státu. Podmínkou členství v KSČM je souhlas s jejím programem. Víc mladých kluků u holek, co mají někdy horké hlavy, by naše řady samozřejmě zdobilo. Rád si je vezmu na starost osobně i v tom smyslu, aby nedávali zbytečné záminky lhářům a demagogům. S Die Linke i Mélenchonem spolupracujeme. Ten druhý je i členem té samé frakce v Evropském parlamentu jako naši tři poslanci tamtéž.