PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.08.2017 12:33:53 - zločas

ČT2 vysílala dne 31.8.2017 dokument o vyhnání Němců v r.1945 zejména z ČSR a Polska.

M.j.v tom"dokumentu zaznělo,že Němci ze Sudet byli v desítkách tisíc vražděni,mučeni....ukazovali masové hroby atd.bylo řečeno,že to vše byla největší genocida nějakého národa v historii Evropy!Dále bylo zdůrazněno,že 3,5 milionům Němců bylo odňato občanství a byli vyhnáni ze Sudet!Takže oni nebyli občany Velkoněmecké Říše,nebo může ČT 2 překonat Bělobrádka,Hermana a další vlastizrádce.Nejedná se v daném případě nejen o lživé překrucování historie,nejde jednoznačně již o trestný čin?
Děkuji za odpověď i když by to chtělo i interpelaci KSČM ve Sněmovně.
Pavel Beran

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.08.2017 14:49:38 - PhDr. Josef Skála, CSc.
  Německý trestní zákoník obsahuje i paragraf o "osvětimské lži". Postihuje každého, kdo popírá či všelijak zlehčuje nacistickou genocidu, především na půdě koncentračních lágrů. Já si už delší dobu pohrávám s myšlenkou navrhnout do našeho trestního zákona paragraf o "sudeťácké lži". Tak aby postihoval každého, kdo přímo či nepřímo popírá, že "Heim ins Reich" byl cíl samotných Sudeťáků, pod jehož špinavou fanglí neváhali rozbít republiku, přispět k její likvidaci ozbrojenu okupací, terorizovat vlastní spoluobčany už před Mnichovem i po celou dobu "protektorátu". Trestná by tak měla být i každá lež o tom, v co ta zločinecká politika logicky vyústila po našem osvobození. To, že se papoušci sudeťácké lži z řad českých politiků i novinářů dopouštějí vlastizrady minimálně v morálním a politickém smyslu, je mimo pochybnost.