PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.08.2017 16:16:47 - krissus

Přeji pěkný den pane doktore.

Nebylo by dobré se znovu vrátit ke studiu díla K. Marxe? Mám dojem že základní problémy společnosti popsal s obrovským předstihem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.08.2017 14:49:06 - PhDr. Josef Skála, CSc.
  Hezký den i Vám! Lidí, kteří jsou v Marxovi skutečně "doma", už zoufale ubylo. Ten deficit je nejvyšší čas začít řešit. Osobně se tomu pokusím napomoci i obnovou politického vzdělávání tak, aby vedle standardních kursů, které zvládáme jen pro nepatrný zlomek těch, kdo je potřebují, mělo i "distanční" formát - na nové webové stránce i cestou "konzultací na dálku". Součástí bude i "digitální knihovna" hlavních děl Karla Marxe, Bedřicha Engelse i některých dalších velkých mozků v jejich stopách. Letos jsou navíc dvě kulatá výročí - premiéry I. dílu Kapitálu i Komunistického manifestu. Připravuji k nim jakýsi aktualizující sylabus podobně jako ke 100. výročí Říjnové revoluce v Rusku (ten už je k dispozici na webu KSČM od jara). Já mám pro Marxovo dílo vznešený příměr - impozantní katedrála ducha. Listuji v něm znovu a znovu. Do dnešních rizika a dilemat nahlíží stonásob hlouběji, než tisíce mudrlantů z tzv. mainstraemu, máte svatou pravdu.