Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.10.2017 12:56:44 - občan Kostka

Memorandum o těžbě lithia

Dobrý den, každý tvrdíte něco jiného a mě by zajímalo, jak a v čem nás memorandum zavazuje? Kdyby nebylo závazné, jak tvrdí ministr průmyslu, k čemu by bylo? A pokud je to naopak, jde podle vás o tunel?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.10.2017 19:51:59 - Ing. Michael Canov
 Dobrý den,otázka závaznosti memoranda je posuzována různě. Osobně si myslím, že by při arbitráži mohla vést k prohře našeho státu. Navíc memorandum nebylo uzavřeno s firmou, která předtím obdržela povolení k průzkumu, ale s jinou firmou, s kterou nemáme vůbec žádný smluvní vztah.V dané záležitosti však vidím především tunel, který v naprosté tichosti učinila celá vláda (a proto se jednotlivé vládní strany v tomto nenapadají), když fintou (změnila při číselném zachování ceny pojem nerost za pojem čistý kov (kterého je ovšem v nerostu nepatrně) a tak snížila úhradu státu z 10% na 0,3% (nejen u Li), jinými slovy celou republiku nám mohou těžaři vytěžit prakticky za hubičku. Proti tomu jsem vystoupil v Senátu, podívejte se prosím na http://michaelcanov.cz/li-neuveritelny-tunel-ceske-vlady-v-kauze-lithium/ . To je totiž neuvěřitelný tunel vládních ČSSD, ANO a KDU-ČSL a dle mého možná největší porevoluční skandál (kam se hrabe OKD apod.) .