PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.03.2018 18:01:59 - Motto-motto

Lže Rusko nebo my?

Nejpravděpodobnějším zdrojem smrtící látky typu Novičok je podle ruské diplomacie Česká republika, Slovensko, Británie nebo Švédsko. Myslíte, že je obvinění ČR oprávněné? Jsou proto nějaké důkazy? A pokud ne, nemělo by se to nějak řešit? Podle mě jde o dost vážné obvinění a nejde je podle mě jen tak přejít. Nebo jste jiného názoru?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.03.2018 17:58:31 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
Dobrý den, na Váš dotaz Vám nemohu odpovědět zcela objektivně, a to z nedostatku relevantních informací, proto dovolte jen moji osobní hypotézu. V našich laboratořích se se zakázanými bojovými látkami údajně pracuje pouze v preventivní souvislosti s činností našich vojenských chemiků angažujících se v humanitárních misích. Tzn., že není úplně pravda, že by "novičok" nemohl pocházet například z ČR, přičemž lidský faktor mohl potom způsobit  osobní selhání, v tomto konkrétním případě i nezjištěný  či nezadokumentovaný únik látky mimo zkušební laboratoře. Ale, jak jsem naznačil v úvodu, jasné důkazy nemám, i když analogicky stoprocentní jistotu nemohou mít ani ti, co zarytě brání selhání ČR či jiné, zmiňované, země. Je potřeba vyčkat, a eventuální nařčení řešit diplomatickou cestou až v době, kdy bude potvrzeno, že se nás to skutečně netýká, a že Rusko tedy  nemá skutečně důkazy, které by jakoukoliv míru naší spoluviny, potvrzovaly....JV