Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2018 12:09:05 - Padeset

vláda bez ČSSD

předpokládám, že ztroskotání jednání kvitujete. Co podle vás ale bude dál? Vznikne vláda ANO+KSČM+SPD? Nebo myslíte, že budou nové volby? Kdyby byly stejně s těma podzimníma, tak by to podle mě nemusel být takový problém ani pro lidi ani pro rozpočet. A nemělo by se teď změnit vedení ČSSD? Hamáček i Zimola přeci ve vládě být chtěli, ale ve vyjednáváních selhali, i když si myslím, že to je vina spíš ANO

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2018 13:08:43 - Ing. Antonín Seďa
 Začnu od konce. Nechci se zastávat předsedy Hamáčka a statutárního místopředsedy Zimoly, ale oni pouze plnili usnesení mimořádného sjezdu. Ano, je k diskusi, jakým způsobem, ale protože já jsem u vyjednávání nebyl, ani jsem nebyl v žádném expertním týmu, proto považuji výsledek vyjednávání za konečný. Prostě koalice se nevyjednala. Nezakrývám, že se mi výsledek líbí a to ze dvou důvodů. Tím prvním je trestně stíhaná osoba A.Babiše. Tím druhým, je jeho soustavná snaha ničit sociální demokracii. A ukazuje se, že jsme měl pravdu, když jsem varoval, že A.Babiš a jeho všemocné PR se bude snažit nasadit psí hlavu ČSSD. Dnes ji nasazuje předsedovi Hamáčkovi, že chtěl pro sebe vnitro a o nic jiného mu nešlo. Pokud by se koalice dojednala, pak by nasazoval ČSSD tvář všehoschopných vyžírků, kterým jde pouze o ministerská křesla. Podle mého mínění jsme měli od počátku klást jednu jedinou podmínku a tou měl být odchod A.Babiše z vlády. Tak jsme se sami dostali do mediální pasti, kde nás pan Babiš a také komunisté chtěli mít. A jaký průběh vidím dále. Jsou na stole stále čtyři varianty. Tou první jsou předčasné volby. Tou druhou menšinová vláda ANO 2011 či menšinová úřednická vláda. Tou třetí je pokus o sestavení většinové pravicové vlády s ODS. A tou čtvrtou je Vámi uvedená koalice, ať již otevřená, tak i uzavřená, která dnes funguje v poslanecké sněmovně (ANO 2011, KSČM, SPD). Já osobně dávám přednost předčasným volbám. Je to nejčistější a nejtransparentnější. A také by to daňové poplatníky nestálo moc peněz. Jinak za viníka "nedohody" je třeba považovat A.Babiše a jeho politické hnutí ANO 2011.