Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.04.2018 10:12:12 - laco

Nadešsl čas rozpustit mezinárodní organizace?

Jiří Paroubek: „Ať se věc kulatí, jak se dá, rozhodnutí třech našich spojenců, včetně toho nejvýznamnějšího – Spojených států - zaútočit vojensky na cíle v Sýrii, jsou jasným porušením mezinárodního práva.“ Jak Vy hodnotíte podporu vlády ČR vyslovenou ve věci raketových úderů na suverénní stát Sýrii, tj. vyslovený souhlas s porušováním mezinárodního práva. Nebylo by vhodnější, v závislosti na soustavné porušování mezinárodního práva ze strany USA, Francie a V. Británie (Irák, Libye, Sýrie, Srbsko atd.), rozpustit mezinárodní organizace (OSN, RB OSN, Radu Evropy a pod.) a řešit vzniklé mezinárodní problémy americkým způsobem, tj. vojenskou silou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2018 16:04:02 - Ing. Antonín Seďa
 Ne, to by nebylo vhodné. Sám jsem se již k raketovým útokům vyjádřil a beru je, jako selhání RB OSN. Prostě nejde nadále tolerovat, aby jedna strana sporu, i když je to velmoc, mohla zastavit kontrolu chemických zbraní. Nutno mezinárodní organizace a zejména RB OSN reformovat tak, aby měla ve světě vážnost. Hovoří se i o EK či EU jako celku. Prostě neo liberalismus okleštil i tyto instituce. Nicméně pokud bychom je chtěli rušit, pak je nutno říci to druhé, čím je nahradíme. Vojenskou silou určitě ne.