Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.04.2018 13:13:34 - laco

Lanaření ukrajinské inteligence - Pomoc ČR jednomu z nejchudších států Evropy

Česká vláda vytvořila podmínky pro zaměstnávání Ukrajinců v ČR. Zájem je samozřejmě především o vysokoškolsky a středoškolsky vzdělané Ukrajince (lékaře, konstruktéry a pod.). Coby země EU pomáháme ukrajinskému lidu takovým způsobem, že jim "vysáváme" inteligenci, do jejichž výchovy a vzdělání ne právě bohatá Ukrajina investovala nemalé finanční prostředky. Jak Vy hodnotíte pomoc Ukrajině ze strany České republiky v oblasti lanaření její inteligence do naši republiky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.04.2018 14:07:30 - Ing. Antonín Seďa
 Ano, máte pravdu. Pokud se ukrajinská inteligence vrátí zpět do vlasti, tak by to v budoucnu neměl být problém, právě naopak. Ukrajinci získají zkušenosti, které pak doma mohou uplatnit. Je tedy otázka na ně samé, zda uvažují o návratu. je to stejný princip, které uplatňovaly a stále uplatňují staré země EU vůči těm novým. není to příliš košér, ale na straně druhé věřím, že se jak naši lidé, tak Ukrajinci, nakonec domů vrátí a využijí svých zkušeností. Já však vidím ještě jeden problém, který souvisí s výší mezd a na který upozorňují odbory. Aby příliv Ukrajinců či jiných zahraničních zaměstnanců byl omezen, protože jinak může dojít k tomu, že platy a mzdy budou drženy na stejné úrovni či budou dokonce klesat. Mimo jiné to bylo základní příčinou Britů pro hlasování o vystoupení z EU. takže na vše se musí jít s rozumem a nic se nesmí přehánět. Ani ta regulovaná ekonomická migrace.