PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.04.2018 17:49:11 - kolumbus

Jste rád, že nejste ve vedení KSČM?

V čem podle vás spočívá vaše vítezství, když už nejste do vedení, o což jste stál? Já té vaší poslední odpovědi nějak nerozumím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2018 0:37:24 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Ve volbách předsedy strany jsem získal v prvém kole 105 hlasů proti 110 pro stávajícího předsedu, který je v televizi a rozhlase den co den už přes 12 let. A také ve druhém kole mi chybělo pouhopouhých 12 hlasů To Vám přijde jako něco, zač bych se musel stydět?
Vyzýval jsem znovu a znovu - před sjezdem i z jeho tribuny - k tomu, aby se nikdo nepokoušel "převálcovat" jiné. A dal to najevo i velice konkrétním prohlášením, koho z jiné generace a v lecčem i názorového proudu budu navrhovat do vedení strany, budu-li zvolen. Tak těsný výsledek, jakým to skončilo, je pro odpovědného politika závazkem, aby učinil právě to. Nestalo se. Přesněji stal se pravý opak. Je snad to prohrou mojí, anebo toho, kdo tohle nechce a neumí?
Mým hlavním cílem bylo dosáhnout zásadní změny v politice KSČM. Sjezd zabetonoval to, co vede od porážky k porážce. Musel by se stát zázrak, aby ten seriál neměl další pokračování. Varoval jsem i před tím, že pokud ke změně nedojde, položí spousta komunistů legitimaci. Už se to děje - a já se je snažím přesvědčit, ať to nedělají. Nadutý egoista by viníkům strouhal mrkvičku. Mne k tomu nedonutí ani párem volů. Vidět v tom moji prohru by však bylo rekordem absurdity.