PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.05.2018 10:29:17 - Hvizd

Proč se dovoláváte mezinárodního práva jen když se vám to hodí?

Dobrý den, stále se oháníte mezinárodním právem. Ale pokud necháme historii, ke které se jako komunisti stejně moc vyjadřovat nechcete, historií, nebylo obsazení Krymu v rozporu s mezinárodním právem? Nebo podle jakého paragrafu může být zabráno něčí území bez jeho souhlasu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2018 13:08:21 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Je-li považováno za legitimní to, že se Jelcin, Kravčuk a Šuškevič sešli v Bělověžském pralese, o své vůli zrušili SSSR, napřed to zavolali Bushovi a teprve na jeho výzvu i do Kremlu, pak neméně legitimním je i rozhodnutí krymského parlamentu o autonomii z téže doby, kdy se za samostatný stát Ukrajina prohlásila Ukrajina. Fakt, že Kyjev toto krymské rozhodnutí ze stejné doby neráčil respektovat, na věci nemění zhola nic. Jasnou zprávou je i referendum na Krymu poté, co se v Kyjevě odehrál teroristický státní převrat. Donbas nebyl nikým "zabrán". Zcela legitimně se brání proti nadvládě sil, které přišly k moci zmíněným způsobem, rehabilitují fašistickou sebranku a srážejí zemi do totální degradace a degenerace.   

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE