PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.06.2018 13:31:44 - Voldánová

Ekonomika Ruska

Dobrý den, jak na tom Rusko po ekonomické stránce? Jsou tam jako u nás lidi, co žijí na hranici chudoby nebo v chudobě? Jaká je tam třeba průměrná mzda. Hledal jsem informace na internetu, ale jsou dost různorodé. Ptám se i proto, že si třeba Putin pořizuje tak drahé auto a přijde mi, že to moc nikomu nevadí. Přiznám se, že kdyby si takové auto pořídil někdo z našich politiků dost by mi to vadilo. A tak mě napadla otázka, zda si opravdu všichni Rusové žijí tak dobře?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.06.2018 10:31:06 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
 Dobrý den paní Voldánová, Rusko poměrně dobře znám, naposledy jsem tam byl před necelým týdnem. Předně si musíme uvědomit, že současná Ruská federace je dnes již tvrdým kapitalistickým státem, kde se s nerovností mezi lidmi jaksi již také počítá, což není samozřejmě v pořádku. Zatímco v Moskvě je, na počet obyvatel, nejvyšší počet milionářů na celé planetě a spotřebitelské ceny tomu také odpovídají, tak venkovské regiony jsou nesporně mnohem chudší, přičemž tam lidé žijí často velice skromně, byť převážně spokojeně. Ne nepodobně jako u nás. Zatímco v Praze je životní úroveň, často zcela nezaslouženě, vysoká, na vesnicích si již někdy nelze ani nakoupit. A obdobné to je i s průměrnými platy. Ty jsou ve velkých aglomeracích někdy i dvojnásobně vyšší...a v Rusku platí totéž...Co se týče toho Putinova drahého auta, tak to si myslím, že to je v pořádku. Riziko atentátu je u významných světových státníků mnohem vyšší, než je tomu například u nás. Bezpečnostní prvky, které nejsou u běžných aut standardní často několikráte převyšují samotnou cenu vozu, byť luxusního. Tato auta se nevyrábí sériově, tzn. že i cena tomu odpovídá. Buďme rádi, že u nás riziko atentátu na prezidenta tak vysoké není, proto Zemanovi postačí lepší škodovka, i když se situace samozřejmě může brzy změnit..S pozdravem JV