PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.06.2018 9:18:07 - Václav Gořalka

Dobrý den

Proč pomáhat migrantům, kteří jsou zdraví, mladí a jediné za čím utíkají je vyšší životní úroveň, přičemž pro většinu, to znamená žít na sociálních dávkách? Ostatně, jak došlo i Němcům. A další otázka, proč tito lidé nepracují na svojí životní úrovni doma? Evropané si svojí životní úroveň zasloužili prací, a proto mají právo říci komu pomohou. Blahobyt Evropy není dán, je zaplacen tvrdou prací desítek generací. A po pravdě, co mi je po tom, že mladík ze středu Afriky se chce mít stejně jako jeho vrstevník v Evropě?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.06.2018 10:54:27 - PhDr. Josef Skála, CSc.
U nás to, co píšete, sedí na sto procent. My jsme jaktěživ neměli ani žádné kolonie, ani zisky z loupeživých agresí. V Británii, Francii i některých dalších západních zemích bylo z obojího zčásti "přikrmováno" i plebejské podhradí. Brány otevřené mladíkům, co by tu rádi přišli k lepšímu životu, přitom jen dál zhorší situaci těch, kdo v zemích zplundrovaných válkami za "změnu režimu" a predátorskou reprízou kolonialismu zůstávají. Nemá-li se do Evropy zvednout migrační vlna, která ji zpustoší, zdecimovaným zemím "třetího světa" musí být nabídnuto důstojné východisko. A to musí zaplatit kocouři, vypasení ze všeho toho, co je srazilo tam, kde jsou.