PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.07.2018 19:57:12 - Chlupáč

Platforma nespokojených členů KSČM

Vážený pane doktore, rád sleduji vaše pořady na Svobodném rádiu. Tuším, že jste říkal něco ve smyslu, že se formuje vnitrostranická opozice v KSČM.Kde by se v mediálním prostoru dalo o tomto něco dozvědět? Existuje třeba nějaká skupina na face book, nebo je-li třeba nějaký otevřený dopis členům strany a vedení.Pokud vím stanovy strany nezakazují komunikaci členů jaksi mimo základní organizaci křížem krážem republikou.To je podle mne cesta, protože pokud jde o samotné schůze základních organizací,tak řekněte jak vnést na jednání témata, třeba ty o nichž vy mluvíte, když předseda má většinou připravené materiály ke schůzi a i kdyby měl nějaký člen strany podnět, kterým by ostatní členy základní organizace přesvědčil o správnosti svého náhledu na věc, tak i tak se dostane tento příspěvek na pořad až ke konci schůze, a pak je těžko členstvo o čemkoliv přesvědčit, tak aby zaujali sdíleně nějaký postoj.Jak vnést téma na schůze aby se projednalo hned zkraje nezávisle na vůli předsedy ZO. díky

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.07.2018 8:43:40 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Díky za sympatie! Řeč je o diskusní platformě, která je vnitrostranické povahy. V médiích, na facebooku a jiných informačních zdrojích pro nestranickou veřejnost se proto sama neprezentuje. Nám, kdo odmítáme zavírat oči nad tím, co se očividně neosvědčuje, nejde o žádnou veřejnou skandalizaci vlastní strany. V čem je problém a jak ho řešit, si vyjasňujeme ve vlastním uzavřeném okruhu  Ne snad ve vleku nějakého sektářského tajnůstkářství, ale i mj. proto, abychom nezavdali záminku zlým jazykům, kteří by výsledky své vlastní práce rádi i tentokrát svedli na jiné. Každého, kdo upozorňuje na vážné slabiny a hledá cesty jejich řešení, se snaží kompromitovat nálepkami "rozbíječů", "rozvracečů" atd. atp., co prý nejenže "narušují naši jednotu", ale dokonce prý tak činí v jakémsi cizím nepřátelském zájmu. K té nejapné výmluvě a pomluvě se uchýlili už po předloňských krajských a znovu po loňských parlamentních volbách. To oni s tím šli i do médií, takže z mé strany nejde o žádnou indiskreci. Podobný pokus lze očekávat i po letošních říjnových volbách a my mu rozhodně nehodláme usnadňovat práci. Seriózní zájemci o účast v diskusní platformě mají možnost se přihlásit u kolegy Standy Duška, který zajišťuje její organizaci - dusek@pojistovat.cz. Tak či onak jsou do ní už zapojeny stovky našich aktivistů - řada z nich individuálně, někteří dokonce v poloze celých základních i okresních organizací strany. Mnohým to pomáhá i oživit tématiku vlastních jednání.