Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.08.2018 16:37:16 - AndělaKK

Proč by nemohla být v kraji veřejná vysoká škola?

Zkoušla jste se v jejím zřízení angažovat? Jak? A pokud ne, proč? Jinak se přeci nemůžete divit, že vzdělaní lidé odchází studovat jinam a většinou tam pak i zůstanou.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.08.2018 16:20:02 - Mgr. Jana Mračková Vildumetzová
  Dobrý den, velice děkuji za položený dotaz. Veřejná vysoká škola je v kraji potřebná z mnoha důvodů. Jednak jme kraj s nejnižším stupněm vzdělanosti a také by se mohlo zamezit odchodu mladých lidí z kraje, protože po studiích v jiných regionech většinou zůstávají dále žít a pracovat mino svůj rodný kraj. Karlovarský kraj byl rozhodnutím vlády zařazený mezi strukturálně postižené kraje a týká se ho tedy akční plán Restart. Vedení Karlovarského kraje nechalo již v loňském roce zařadit do první fáze Restartu několik priorit, které jsou pro náš kraj zcela zásadní. Prioritou číslo 3. byl právě vznik veřejné vysoké školy. Zároveň v loňském roce proběhla intenzivní jednání s představiteli Karlovy univerzity právě o možnosti vzniku její fakulty v Karlových Varech. Jednání se zdála být na dobré cestě, ale nakonec vedení univerzity kladné stanovisko neudělilo. Mohu Vás ubezpečit, že já jako hejtmanka i celé vedení našeho kraje nadále vyvíjíme maximální úsilí, aby veřejná vysoká škola v našem kraji byla.