Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2018 11:21:20 - svatopluk L.

kumulace funkcí

Dobrý den, jak se stavíte ke kumulaci funkcí? Když mají lidé více zaměstnání je to většinou proto, že si potřebují přivydělat. Mají politici zapotřebí si přivydělávat? Není jejich plat tak vysoký právě proto, aby svou práci mohli dělat na 100%? Někteří politici, kteří sedí na více židlích tvrdí, že jim to vlastně pomáhá v prosazování zájmu občanů. To třeba v případě Vašeho hnutí nefunguje týmová spolupráce? Jako že by se třeba starosta mohl spolehnout na podporu poslance nebo senátora, i když jsou všichni za STAN? A třeba pan Rakušan dokonce zvládá 3 různé funkce. Běžná pracovní doba je 8 hodin. To přeci ani nejde časově zvládnout. Proč kumulaci funkcí tolerujete? Přemýšlel jste někdy, proč je třeba Půta tak oblíbený? Protože on dělá svou práci opravdu srdcem, pro lidi, nejde mu o funkce. I když vám ve volbách zajistil nejvíc hlasů, stejně rezignoval. Nemyslíte, že by si z něj ostatní měli vzít příklad? Děkuji za reakci. Sváťa

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.09.2018 8:17:01 - Mgr. Petr Gazdík
Kumulace funkcí se týká řady lidí, i já jsem krajský radní a zároveň poslanec. Zda obě funkce zvládám, musejí vědět především voliči. Jsem přesvědčen, že nic nezanedbávám, je to jen otázka organizace času. Navíc v podobných funkcích nemůžete počítat s osmihodinovou pracovní dobou - když je to nutné, pracujete i o víkendu. Je to podobné, jako když někdo vypočítává „produktivitu” Poslanecké sněmovny - množstvím schválených zákonů?

Je otázkou, které funkce se dají dělat spolu a které ne. A znovu: zda to politik zvládá, nebo něco podbývá, za to mu vystaví účet voliči.