Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2018 12:03:50 - Lulek z Bystřice

Babiš-Štěch a demokracie

Nejsem příznivec Babiše, ale proč se v souvislosti s pietním aktem naváží všichni jen do něj? I kdyby tam nebyl, pořád tam byl Štěch, který byl také po okupaci člen KSČ. Neměli bychm všem měřit stejně? Je podle vás vhodné, aby se Štěch takové akce zúčastnil, když Babiš podle vás (a já s vámi souhlasím) neměl? Co když jsme demokracii začali ztrácet už před tím, než přišel Babiš jen jsme to tak neviděli. Anebo bych spíše řekl, že jsme k demokracii jestě úplně nedospěli.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.09.2018 7:58:35 - Mgr. Petr Gazdík
Teď se nechci pouštět do úvah, zda jsme dospěli nebo nedospěli demokracii. Ale máme ji téměř 30 let. A je legitimní si říct, zda ji oparvdu chceme, nebo se vzdáme části svých svobod, aby se o nás někdo postaral. Na to si musí každý odpovědět sám.

Ale k dotazu ohledně rozhlasu: nesrovnával bych pány Babiše a Štěcha, už proto ne, že Andrej Babiš je spojen i s StB. Pan premiér měl zkrátka vyhodnotit, že by se podobné akce zúčastňovat neměl. Ostatně teď zas říká, že lidé u rozhlasu byli zaplacení. On zkrátka zcela nepochopil, v čem je problém.