Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2018 11:11:12 - Petra Zánová

Funkce

Dobrý den, přidávám se k dotazům přede mnou. Zkoušeli jste si někdy udělat průzkum veřejného mínění o tom, jak lidé vnímají politiky, co zastávají více funkcí? Vašim voličům to možná nevadí, ale co kdybyste jich získali mnohem více, kdybyste se proti kumulaci funkcí postavili třeba jako Piráti?Oni aspoň zatím prosazují to, aby politik dělal svou práci odpovědně ne jako vedlejšák a ideálně i za přiměřenou mzdu. Také bych se ráda zeptala, proč podle Ústavy prezidentem může být zvolen někdo maximálně 2x za sebou, ale u jiných politiků tomu tak není? Jaký to má význam, když někteří jsou třeba poslanci 20 let? A proč by prezident nemohl být ve funkci třeba 20 let? Petra Zánová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2018 11:32:54 - Mgr. Petr Gazdík
Takže k více funkcím: platí to, co jsem už odpovídal - pokud bych měl pocit, že danou funkci nezvládám, nebo ji vykonávám špatně, tak odstoupím, bez ohledu na to, zda bude jediná, nebo jedna ze dvou. K Pirátům se vyjadřovat nechci a na populistickou notu naskakovat také ne.
K funkčnímu období: maximálně dvě období za sebou bylo nastaveno u prezidenta už od doby vzniku republiky v roce 1918 (s výslovným dodatkem, že se nevztahuje jen na prezidenta Masaryka). Myslím, že vrcholná funkce by měla být omezena.