PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.10.2018 12:07:23 - Kladeňačka1

Spolupracujete vy , historici , pane doktore Skálo , nebo KSČM , s německou levicovou stranou Die LINKE?

Dobrý den vážený pane doktore Skálo . Nedávno jsem shlédla projev vícešéfky Die LINKE Sarah Wagenknechtové v Bundestagu . Kritizovala v něm vnitřní i zahraniční politiku paní Merkelové , která o sobě prohlašuje , že je kancléřkou MIGRANTŮ a ne tedy Němců . Strana Die LINKE se též účastnila u nás jistého výročí vyhnání Čechoslováků z pohraničí na jakém si pohraničním nádraží . Omlouvám se že nesděluji přesně kde , někde mám zprávu vystřiženou . Těch informací je tolik , že je z toho člověk celý přehlcený . Zdálo se mi z projevu , že jsou vaše cíle shodné s těmi o které se snaží i Die LINKE , MÍR , čistá , národní , etnická , svrchovanost , úcta k historii , přátelství se VŠEMI NÁRODY . atd.
Děkuji Vám za odpověď pane doktore Skálo a ať se Vám osobně i vašim aktivitám daří.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.10.2018 22:38:34 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Die Linke je samozřejmě jedním z našich důležitých partnerů. Jednoho z jejich mladých a talentových historiků jsem pozval na panelovou diskusi koncem srpna v Holanech u České Lípy. PL tam na moji prosbu vyslaly reportéra, takže to na jejich stránkách lze jistě dohledat i zpětně. Ta diskuse byla na téma vyhnání Čechů z českého pohraničí kolem Mnichova 1938. Na závěr jsme přijali společnou česko-německou výzvu, kterou se 30. září, datum hanebného mnichovského diktátu, jako Den vyhnání z českého pohraničí nabízí ke společné podpoře všem evropským protiválečným, antifašistickým, demokratickým silám. S Die Linke však spolupracujeme a musíme ještě víc spolupracovat hlavně v otázkách, které nastoluje dnešní vývoj.