Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.10.2018 11:38:50 - mamuska600

Kaly

Můžete nám občanům vysvětlit, proč Karlovarský kraj inicioval podporu pro dovoz z Ostravy a spalování kalů v naší oblasti, která je lázeňská? to má být přínos k léčení nebo spíše k otravě obyvatel? ale vy to také dýcháte nebo snad ne?občanka z KV

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.11.2018 8:30:15 - Mgr. Jana Mračková Vildumetzová
Dobrý den,

samozřejmě vím, že jde o téma pro náš Karlovarský kraj velmi citlivé a občané se obávají, že dojde k ohrožení kvality životního prostředí, a to nejen ve Vřesové, ale v celém okolí.  Není pravda, že Karlovarský kraj inicioval podporu pro dovoz kalů z Ostravy a jejich zpracování v našem regionu, jak píšete. Závod ve Vřesové si podal žádost o rozšíření povolení na zplyňování tohoto druhu odpadu a úředníci krajského úřadu v přenesené působnosti (tedy bez vlivu vedení Karlovarského kraje) rozhodli na základě stanoviska ministerstva životního prostředí, že povolení bude rozšířeno. Toto rozhodnutí jako politik v žádném případě nemohu ovlivnit. Provozovatel zařízení ve Vřesové, společnost Sokolovská uhelná, však garantuje, že se ke zplyňování používá tak moderní technologie, že narušení životního prostředí nehrozí. Vedení společnosti uspořádalo také pro veřejnost i starosty exkurzi, aby se na vlastní oči přesvědčili, jak proces zplyňování probíhá. Zařízení je pod kontrolou České inspekce životního prostředí a já pevně věřím, že lázeňská města, ani další oblasti kraje, zhoršení životního prostředí nepostihne.