František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.10.2018 14:38:49 - Hello

Jaký je váš (pirátský) pohled na misi českých vojáků v Afghánistánu?

Měla by pokračovat? Do kdy? Co je cílem mise? Kdy bude vhodná doba na její ukončení? Podle čeho se to konkrétně pozná? A můžeme vůbc rozhodnout o tom, že tam naše vojáky už nepošleme, když máme nějaké spojenecké závazky? Do třetice. Nemyslíte, že je na místě zvýšit bezpečností opatření i u nás? Nebo myslíte, že je minimální pravděpodobnost, že by teroristé zaútočili přímo v ČR? Podle mě na nás musí být naštvaní a když se mstí, tak zabíjejí ve velkém a budou Vánoce, kdy je na veřejných místech vysoká koncentrace lidí

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.10.2018 18:56:30 - František Kopřiva
Dobrý den, 

Čeští vojáci v Afgánistánu jsou součást dlouhodobé mise Resolute support. Jedná se o potlačování aktivit teroristických organizací. Konkrétně naši vojáci tam chrání důležité objekty a cvičí místní státní ochrané složky.

Můžeme odtamtud určitě naše vojáky stáhnout, ale není to podle mě dobrá volba. Jednak jsou na místě čeští vojáci potřeba, a také se jedná samozřejmě o velikou věc právě co se mezinárodních vztahů týká. Žádný stát si nepřeje, aby jeho lidé umírali v zahraniční, ale zrovna stabilizace blízkého východu je nutná. Místní rozpory škodí dlouhodobě celému světu.

A co se týká naší bezepčnosti, tak si nemyslím, že bychom se měli bát. Česká republika patří po právu k těm nejbezpečnějším zemím na světě. Z takovýchto útoků navíc často přichází tvrdší odveta, a zejména v Afgánistánu by byli místní teroristi spíše šťastní, právě kdyby se vojáci stáhli a oni měli ovládnutelný a napadnutelný státní systém.