PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.11.2018 8:57:01 - VolicPravicak

Předseda Filip

Pane doktore, preference KSČM nerostou, jak to změnit, když je u kormidla komunistů stále Vojtěch Filip? Není to pro KSČM cesta do ztracena? Děkuji za případnou odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.11.2018 20:51:43 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Podobných dopisů chodí mraky. Řada z nich i přímo přes PL. Že si je neobjednávám, víte na beton i Vy sám. Parketou komunistické strany je radikální opozice  V nás lidé přestávají vidět jak to, co říká to přídavné jméno, tak to, co znamená to jméno podstatné. To když se nezmění - velice rychle a zřetelně - pak zbývá opravdu už jen "cesta do ztracena". Pro mne to nemá rozměr osobního "revanše". Mně jde o obnovu svěží, bojovné politiky. s níž znovu spojí naděje všichni ti, kdo nám ukazují záda - i spousta dalších, s nimiž poměry nemazlí nebo se na to "už nemohou dívat"..

Napětí kolem kauzy premiéra a jeho rodiny to posouvá do ještě prekérnější roviny. Nás lidé vnímají stále víc jako obhájce jedné strany. Nejenom kvůli veřejným vystoupením na dané téma, ale o to víc i díky tomu, jak vypadá v praxi tolerance dnešní vlády. Díky rezignaci na cokoli, co by veřejnost vnímala jako naši nezávislou, skutečně svébytnou politiku. Přitakat pravičácké demagogii přirozeně vůbec není důvod. Právě my musíme obnažit její pravé pozadí a cíle nadoraz. A ukázat tak  i "morální právo" všech, kdo se v ní předvádějí zprava. Otázka dotačních švindlů, již tlačí do centra veřejného mínění sama zdivočelá pravice, je ovšem pro nás přece skvělou nahrávkou na úplně jiný smeč. V kostce ho lze shrnout takto:

My, kdo jsme nikam nepřeběhli, jsme nic neukradli. Tím víc chceme být mluvčím všech, koho okradli a okrádají dodnes. Tím víc jím chceme být a budeme právě dnes, kdy si o téma loupeže tisíciletí koleduje sama galerka, porušující všechny morální i zákonné normy. Tím víc musíme  dát jasně najevo, jak a s kým vším do toho chceme jít. Jedině to naši autoritu a vliv znásobí. Cokoli jiného nás naopak hrozí srazit ještě níž.