PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.12.2018 10:21:26 - Agent007,5

Zpráva BIS

Pane doktore, jak hodnotíte "zprávu" BIS? Ty uvozovky proto, že mně ta zpráva přijde jako slohové cvičení plné nekonkrétnosti.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2018 9:32:33 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Já se k tomu vyjádřil nahlas už poté, co vyšla. Má-li se za bezpečnostní riziko i čínský projekt Hedvábné stezky, je to na psychiatrickou hospitalizaci. To, že každoroční randál o "ruském vměšování"  ne a ne uvést jediný konkrétní příklad, napadla sarkasticky i sama hlava státu. Dovedu si však představit, jakému zadání musí autoři "zprávy" vyhovět. A tak fakt, že požadovaná zaklínadla znovu odrecitují, aniž je čímkoli hmatatelně doloží, vnímám jako docela přijatelný kompromis. Pokud by "služby" směly skutečně bránit naši bezpečnost a suverenitu, v jejich hledáčku by musela figurovat hlavně pátá kolona, inscenující nové a nové pokusy o "majdanizaci" republiky. Takovou troufalost by jim však "strategičtí spojenci" prominuli jen sotva.