Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.12.2018 15:39:43 - LaH

informace

Dobrý den, máte pravdu v tom, že je to složitější a líbí se mi i váš přístup. Ale bohužel lži se šířili vždy, a asi to nikdo z nás nezmění. Teď se jen díky internetu šíří masivněji a rychleji. A možná by stálo za úvahu nastavit nějaká pravidla pro weby, které posyktují nějakou formu zpravodajství. Přece chtít po majiteli takového webu, aby odkryl svou identitu a hlavní zrdoj svých příjmů by mohlo situaci pomoci. Nebo myslíte, že weby by se žádnými pravidly řídit neměli? Oni lidé často mohou šířit dezinformace neúmyslně. Bohužel ne všichni se řídí zdravým rozumem a třeba si ověří jen část zprávy. A politici? Většina z vás žijete v úplně jiném světě a dost z vás odbude odpověď (pokud vůbec odpoví) s tím, že je to blbost. Vůbec si nepřipouští, že někdo tomu věřit může, a že pokud mu někdo jeho názor nevyvrátí, tak proč by ho měnil. Hodně politiků se odkazuje na ČT, ale všimli jste si, že je tu i dost dalších televizií a jejich návštěvnost roste, i když třeba u některých to nechápu...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.12.2018 13:12:13 - Mgr. Petr Gazdík
To je právě ta potíž: buď chceme svobodu na internetu pro všechny, nebo ho chceme regulovat. Pokud svobodu, znamená to svobodu pro všechny - včetně dezinformátorů (ať už vědomých, nebo tzv. „užitečných idiotů”), zapšklých lidí, agresivních typů. Pak potřebujeme zdravý kritický rozum, kterým informacím věřit a kterým ne. A pokud chceme regulaci, museli bychom si říct, kdo by to měl regulovat. A tady vidím riziko, že mi zase někdo bude říkat, jaký názor je ten správný a čemu smím a čemu nesmím věřit.