Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2019 17:51:39 - občan KK

Karlovarská krajská nemocnice

Dobrý den paní Mračková, chci se zeptat na výsledek k jakému jste dospěli na zastupitelstvu KK 13/12/2018 co se týká špatného výsledku hospodaření KKN? Mluvila jste, že KK zadal firmě Deloitte aby provedla audit, ta navrhla 3 možné řešení. Zajímá nás co bude dál? Jestli bude KKN i nadále pod KK nebo co s ní bude? Vůbec nikde jsem se o tom nedočetla, ticho po pěšině. Nevím proč se o tom jak to vlastně dopadlo neinformuje veřejnost? Myslím si , že lidi to zajímá. Známá pracuje několik desitek let v nemocnici v K.Varech a ano říkala, že co je KKN akciová společnost tak má ztrátu, ale nikdy ne takovou jako za vedení co je tam dnes. Tak taky by jste měla s tím něco udělat. Asi není něco v pořádku. A vy dál čekáte, a pak nemocnice dáte nějaké firmě do pronájmu. Přitom pokud vím, tak KK podle Vás vybral odborníky do vedení společnosti. Vy jste pořád říkala, že byli vybráni ve výběrovém řízení ODBORNÍCI. Tak asi ne, pokud je takový výsledek jaký je. Těším se na Vaší odpověď.Zimová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.02.2019 16:57:34 - Mgr. Jana Mračková Vildumetzová
Dobrý den, paní Zimová,

nejprve mi dovolte, abych poděkovala za Vaše dotazy.  Se ztrátou se Karlovarská krajská nemocnice potýká prakticky od roku 2009, v roce 2013 dosáhla ztráta 130 milionů korun, v současnosti se pohybuje okolo 60 milionů. V posledních dvou letech ji způsobilo především razantní navýšení personálních nákladů, pokud jsme chtěli stabilizovat počet zdravotníků v nemocnicích, aby nebyl ohrožen provoz nejdůležitějších oddělení, jako je interna a další, museli jsme, i v souladu s nařízením vlády, mzdy v Karlovarské krajské nemocnici opakovaně zvyšovat.  Studie společnosti Deloitte skutečně navrhla tři řešení, která znamenají buď prodej nemocnice, její provoz na manažerskou smlouvu, tedy pronájem. Poslední variantou je převzetí KKN strategickým partnerem na koncesní smlouvu. My ale o žádném pronájmu nebo prodeji KKN v žádném případě neuvažujeme. Karlovarská krajská nemocnice dostane od kraje 65 milionů korun na vyřešení potřebných pohledávek. Schválilo to krajské zastupitelstvo v loňském roce s tím, že představenstvo KKN předloží na únorovém jednání zastupitelstva návrhy opatření, kterými by se měl zlepšit ekonomický výsledek nemocnice a kraj by nemusel provoz dotovat. O všech těchto krocích jste se určitě mohla dozvědět z médií, z krajem zveřejňovaných informací i z dalších zdrojů, jednání zastupitelstva jsou navíc veřejně přístupná, zájemci je mohou sledovat i online.