Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2019 15:36:57 - PotrebujemTatikaZizku

Nedodržování slibů 2

Vážená paní poslankyně,

stále jsem od Vás neobdržel odpověď. Ale zřejmě se ji nikdy nedočkám, že? Budiž to poučení i pro ostatní. Dávejte hejtmanský plat na charitu a budu mlčet. Jsme proti kumulaci funkcí, když to dělají jiní, ale když to děláme my, tak je to OK, co? Sliby chyby!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.02.2019 14:36:42 - Mgr. Jana Mračková Vildumetzová
 

Vážený pane,

ke kumulaci funkcí už jsem se vyjadřovala mnohokrát, znovu tedy zopakuji, že jsem vždy byla a budu proti kumulaci funkcí. Proto jsem v únoru loňského roku oznámila, že bych chtěla odejít z postu hejtmanky Karlovarského kraje a věnovat se práci ve Sněmovně. Nicméně výzvy ze strany občanů, petice a nakonec apel hejtmanů, kteří mě 9. listopadu 2018 vyzvali, abych se znovu postavila do čela Asociace krajů (kterou může vést jen hejtman, nikoliv někdo další), mě přiměly k tomu, abych hejtmankou zůstala, i když neuvolněnou, se 40 procenty platu. Vždycky mi šlo především o to, aby bylo o našem kraji mnohem více slyšet a aby byl vidět.  I díky možnosti jednat se členy vlády přímo ve Sněmovně či prostřednictvím Asociace krajů se to v poslední době skutečně daří.