JUDr., Bc. Richard Pokorný, Ph.D.

Raději čestného nepřítele než nečestného přítele.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2019 16:13:02 - Damph

Istanbulská úmluva - otrávené jablko

Co říkáte na tento článek: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Tomas-Brichacek-Istanbulske-umluve-se-vyhneme-obloukem-561106 Proč máme kvůli této úmluvě platit neziskové organizace které se budou snažit mazat rozdíly mezi oběma pohlaví? Proč máme chtít vymýtit tradiční chápání rodiny, tedy ničení našich tradičních hodnot? Proč ratifikovat úmluvu která se snaží zastřít skutečnost že její hlavní náplní jsou experimenty s genderismem?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2019 1:27:18 - JUDr., Bc. Richard Pokorný, Ph.D.
Vážený pane Černochu,


děkuji za Vaši reakci. Článek Tomáše Břicháčka pro mě nepřináší nic nového. Mohl bych Vám naopak vyhledat odkazy na články zastánců této úmluvy, a vzájemně je konfrontovat. Nepovažuji to však za přínosné. Po mě je klíčové, že jsem si úmluvu sám prostudoval a vytvořil si na ni názor, o němž budu rád s kýmkoliv diskutovat.

Nyní k Vašim dotazům:

1) Nikde v textu úmluvy není závazek státu platit neziskovým organizacím za její aktivní prosazování. Nadto nutno zdůraznit, že materiální ohnisko této úmluvy je v úplně jiných oblastech než v pumpování státního rozpočtu ve prospěch neziskového.

2) Nevím, čím tato úmluva podle Vás ničí tradiční chápání rodiny. Zkuste uvést konkrétní příklady a můžeme o nich diskutovat. Další otázkou je, co Vy přesně míníte pojmem „tradiční“ a poté zda je-li něco „tradiční“, je to automaticky to nejlepší a nemělo by to být již předmětem dalšího vývoje.

3) Ratifikovat bychom měli vzhledem k jejímu obsahu a vyjádření naší nulové tolerance jakékoliv formě násilí páchané silnějšími vůči slabším, abychom posílili již existující sociálně-právní nástroje této ochrany a vyjádřili tím jasný hodnotový postoj naší společnosti.


V případě dalších dotazů mě prosím neváhejte znovu kontaktovat.

V úctě

R.P.